Thursday, March 08, 2007


"Släpp källkoden till köpepizza!" uppmanade bloggaren Kanton i en appell för några veckor sedan. Jag blev full av entusiasm över detta förslag, då köpepizza är ett okänt fenomen på de brittiska öarna, och började dela ut flygblad med Kantons artikel längs Londons gator. Kort därefter syntes de första kostymklädda männen med Walkie Talkies utanför min radhuslänga...



Jag har sedermera informerats om att överhuset och det konservativa partiet under 1980-talet drev igenom en stopplag som förbjuder restauranger "att tillhandahalla maträtter som är främmande för, eller motverkar det brittiska kulturarvet." Tikka Masala och Chicken Curry är visserligen tillåtna av historiska skäl, men i övrigt godtas endast inhemska delikatesser som friterad torsk, friterade kycklingvingar och friterad Mars av de restriktiva lagarna.


"Den svenska modellen, med en pizzeria i varje gathörn, är ett av de tydligaste exemplen på den kulturella förflackning och nationella osäkerhet som skapats i det socialdemokratiska Europa", röt Toryledaren David Cameron, i ett tal den 17 juni förra året.

1 comment:

Anonymous said...

Enligt wikipediaartikeln om friterade mars-bars säljer man friterad pizza i Skottland. Fast det är ju i Skottland, pizzaförbudet gäller kanske inte där.